Tuinbouw

tuinbouw

 

Tomaten, komkommers, paprika, rozen, gerbera’s: deze teelten worden tegenwoordig overwegend in substraat geteeld. Onder substraat verstaan we materialen die houvast bieden aan de wortels van planten, zoals – op alfabetische volgorde - foamproducten, glaswol, houtsnippers, steenwol, perlite, veenmengsels, maar ook stromend water. Sla wordt in toenemende mate geteeld, drijvend op een voedingsoplossing. De kroppen worden dan vaak in het substraatpotje verkocht.

 

Biologisch geteelde producten worden in Nederland uitsluitend in grond geteeld. In diverse andere landen kunnen biologische voedingsproducten ook in veensubstraat of natuurlijke andere substraten geteeld zijn.

 

Veel struiken worden in grondmengsels of in veen geteeld (Boskoop, bijvoorbeeld, “drijft” van nature op veen). De diverse struiken groeien daar in de grond tot ze voldoende ontwikkeld zijn om verkocht te worden. In toenemende mate worden de gewassen ook hier echter “boven de grond” gehaald. Opgepot in potten met veenmengsel, dus.

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie