Akkerbouw

 

Akkerbouw

Traditionele landbouwproducten worden nog steeds verhandeld in een vecht-markt. Bij tekorten stijgen de prijzen naar geode tot soms hoge niveau’s, maar meestal worden de producten onder de kostprijs verhandeld. Vervolgens tuimelt de prijs dan ongekend ver omlaag.  Voor de akkerbouwer is er dus maar een uitweg: specialiseren in een grootschalige teelt, of zoeken naar specialties: producten die onvoldoende in de markt aanwezig zijn. Bijvoorbeeld doordat ze veel kennis vragen bij de productie of de verwerking.

Wij houden ons bezig met die producten, die naast de traditionele functies ook special mogelijkheden hebben, zoals suikerbieten voor medicijnproductie, vezelrijke produkten voor diverse toepassingen. 

Veeteelt

De kwaliteit van grasland en de bemesting van grasland beïnvloeden de kwaliteit van zowel melk als vlees van vee. Sommige micro-elementen zijn van essentieel belang voor de mens. Boeren die gericht op die markt vlees of melk produceren kunnen van onze kennis op het gebied van inhoudstoffen en bemesting gebruik maken.

 

Bemestingsadviezen

Voor teelten, gericht op de productie van inhoudstoffen maakt Agro-Research toegesneden recepten. Voor teelten, bestemd voor tuinen en luchtzuivering maken we aparte voedingssamenstellingen. Alles op maat van projecten gemaakt. Voor teelten van tuinbouwgewassen in grond, zoals bijvoorbeeld de teelten van druiven, olijven, sinaasappels, hortensia, e.d., maakt A-R speciaal samengestelde meststoffen. Voor de te gebruiken dosering van deze meststoffen kunt u de volgende tabel hanteren:

 

De tabel is geldig voor al onze typen niet verdunde meststoffen.

 

Datum 07-07-2015      
Datum aangepast 07-07-2015      
         
Gift Per Per Per Per
Interval 1 L 10 L 15 L 150 L
<= 1 maand 1,0 ml 10 ml 15 ml 150 ml
<= 2 maand 1,5 ml 15 ml 23 ml 230 ml
<= 4 maand 2,0 ml 20 ml 30 ml 300 ml

 

Druivenmeststoffen en Hortensiameststoffen kunnen ook – als sprake is van teelten in volle grond - worden gedoseerd via beregening of via een druppel installatie. Er kan dan zonodig gerekend worden met hoeveelheden per 100 m2 of met EC.

 

Bij gebruik via de regenleiding geldt de volgende dosering:

- 1 liter voedingsoplossing per 330 liter water. Uw installateur kan u informeren over de capaciteit van uw beregeningsinstallatie.

- Bij gebruik van de EC-regeling kunt u 1,3 EC +de EC van het te gebruiken water invoeren in uw regeling.

- Bij toepassing van druivenvoeding bij een of twee bomen moet u er rekening mee houden dat een boom bewortelt over de lengte van de leggers maal 2 (de lengte van de leggers keer de breedte van het bewortelingsgebied (±2 meter)

 

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie