Verticale groentetuinen

 

Elk zichzelf repecterende restaurant-keuken heeft tegenwoordig wel een vorm van een verticale groentetuin of een kas of tuin op het dak van het restaurant of van het hotel. Ook op balcons en in raamkozijnen zien we het groentetuintje verschijnen. Groentetuintjes zijn meer dan een hype. De invloed van de groentetuintjes breidt zich immers al  jaren uit.

 Een verticale groentetuin is een constructie van goten of bakken met daarin een vorm van substraat. In deze bakken worden groenten als sla, kruiden, spinazie –laaggroeiende gewassen dus – geteeld. De planten krijgen water via een druppelsysteem waarmee voeding en water wordt toegevoegd.

 Voor verticale groentetuinen is een aangepaste hydrovoeding noodzakelijk. Deze mag immers geen ureum en geen zware metalen bevatten en de in deze systemen groeiende lagere gewassen hebben een grotere behoefte aan fosfaat. Geen van de door ons geproduceerde hydromeststoffen bevatten zware metalen of ureum-verbindingen. Ze kunnen dus allen voor voeding aan groenten in verticale tuinen worden gegeven.

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie