Plantenwanden

Widgetkit

 

De activiteit van een plantenwand wordt bij een goede  opbouw voor een belangrijk deel bepaald door de manier waarop de voeding voor de planten is samengesteld. Als gemikt wordt op sterke zuiverende werking, dan is een voeding die op groei gericht is van belang. Nadeel voor de verzorger is dat meer snoei nodig is. Als de wand alleen dient om mooi te blijven, dan is onze standaard voeding prima geschikt. De klant betaalt, dus bepaalt (als het goed is) welke potentiële voordelen van plantenwanden hij wil benutten.

 

Plantenwanden worden gebruikt om het klimaat in een grotere ruimte te regelen zonder dat hiervoor een groot beslag op ruimte wordt gelegd. Nevenvoordeel is dat de de plantenwanden een deel van de klimaatregeling van koelingssystemen overneemt. Dit spaart geld. Voorbeelden van plantenwanden zijn te vinden in ontvangstruimten van bijvoorbeeld gemeentehuizen (Haarlem, Lelystad, e.d., woningbouwvereniging Arcade in Naaldwijk, Liander in Groningen) en toegangsruimten van vele andere bedrijven.

 

Bij een plantenwand is het van belang het juiste substraat en de juiste installatie te kiezen bij de betreffende wandafmetingen. Op de Floriade in Venlo werden verkeerde keuzen gemaakt wat bij enkele leveranciers leidde tot lekkage en uitval van soms vele planten. Ook de keuze van een juiste mix van beplanting is van belang. Om de groene wanden te versterken kan de beplanting worden aangevuld met bloeiende planten. 

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie