Plantenvoeding voor hydrocultuur

Widgetkit

 

Hydrocultuur is een ruim begrip, maar wordt in het algemeen herkend als het beplantingsysteem met de gebakken kleikorrels. De planten krijgen in dit systeem een keer per 2-4 weken water en een keer per maand tot een keer per drie maanden voeding toegediend. Soms krijgen ze alleen water, maar het komt ook voor dat water en – met een zekere regelmaat – ook koffieresten in de plantenbakken verdwijnen. Dit is dodelijk voor de planten. Op alleen water blijven de planten weliswaar in leven, maar lijden dan onder ziekten, bladverbranding en geel blad. Het zal duidelijk zijn dat de positieve invloeden van planten op de leef- en werkomgeving in deze omstandigheden minimaal zijn. Toediening van koffieresten is catastrofaal voor planten. Ze sterven op den duur af.

 

Hydrocultuur en hydrocultuursystemen kunnen globaal ingedeeld worden in drie hoofdgroepen, te weten:

- Kantoorbeplanting en kantoortuinen

- Plantenwanden met groene en bloeiende beplanting

- Groeisystemen in atria

- Verticale groentetuinen

 


 

Kantoortuinen

Kantoortuinen

Onder kantoorbeplanting verstaan we een of meer plantenbakken in een kantooromgeving. Kantoortuinen bestaan uit een groter aantal stuks plantenbakken, zodanig gerangschikt dat de werkomgeving in een tuinomgeving verandert. Dit is vooral van belang als de werkomgeving bestaat uit een open ruimte. Privacy wordt dan vergroot door het systematisch rangschikken van plantenbakken op een manier dat de ruimte wordt opgedeeld in kleinere ruimten.

Lees meer

Plantenwanden

Plantenwanden

Plantenwanden worden gebruikt om het klimaat in een grotere ruimte te regelen zonder dat hiervoor een groot beslag op ruimte wordt gelegd. Nevenvoordeel is dat de de plantenwanden een deel van de klimaatregeling van koelingssystemen overneemt. Dit spaart geld. Voorbeelden van plantenwanden zijn te vinden in ontvangstruimten van bijvoorbeeld gemeentehuizen (Haarlem, Lelystad, e.d., woningbouwvereniging Arcade in Naaldwijk, Liander in Groningen) en toegangsruimten van vele andere bedrijven.

Lees meer

Atria

Atria

In veel hotels komen de gasten vaak binnen via een grote ruimte, dikwijls in de vorm van een atrium, dat vaak tot aan de bovenste verdieping reikt. Ook in kantoorgebouwen kan een atrium ingebouwd zijn. Vaak is het atrium dan het centrum van het gebouw.

Lees meer

Verticale groentetuinen

Verticale groentetuinen

Elk zichzelf repecterende restaurant-keuken heeft tegenwoordig wel een vorm van een verticale groentetuin. Ook op balcons en in raamkozijnen zien we het groentetuintje verschijnen. Groentetuintjes zijn meer dan een hype. De invloed van de groentetuintjes breidt zich immers al enkele jaren uit.

Lees meer

Doseringsadviezen

Doseringsadviezen

Beplanting in hydrocultuur staat vaak in substraat zonder buffer voor hydromeststoffen en verbruikt het hele jaar hydrovoeding (voeding voor hydrocultuur). Toch worden hydromeststoffen voor beplanting in hydrocultuur vaak toegediend in een dosering, die geen rekening houdt met de intervallen tussen de giften hydromeststof. Dat is niet verstandig. Dit leidt tot verzwakking en ziekte van planten en vervolgens wegval, omdat de intervallen geleidelijk groter worden.

Lees meer

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie