Over AgroResearch

AgroResearch

 

Agro-Research Oud-Beijerland BV bestaat dit jaar - 1 juni 2018 om precies te zijn - 38 jaar. Gestart werd met twee activiteiten, te weten het adviseren van groenten- en bloemenkwekers bij het overschakelen van teelten in grond naar teelten in substraat en het voor Nieuwkoop Europe ontwikkelen en produceren van voedingsmengsels in zeer hoge concentraties.

Voor Zuidkoop in De Lier en Bruinsma Hdyrocultuur in De Kwakel werden voedingsoplossingen gemaakt voor hun nieuwste hydroprojecten. Tegenwoordig beleveren we met onze producten een zeer groot deel van de professionele kantoorgroenverzorgers in Nederland. Ons marktaandeel in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk groeit gestaag. 

Vanaf januari 1981 werden de eerste in eigen beheer ontwikkelde bemestingsprogramma's voor de beroepstuinbouw geproduceerd met hulp van de computer. Hiervoor werd een Apple III gebruikt, aangekocht direct na de start van de onderneming. In 1982 werd het eerste blauwdruk-programma voor de productie van - gewas en soortgebonden - teeltadviezen en bijbehorende bemestingsprogramma's geïntroduceerd en gebruikt door Ammerlaan Adviesdiensten BV.

In 1984 werden de activiteiten opgesplitst. In Ammerlaan Adviesdiensten BV werden de tuinbouwactiviteiten ondergebracht. Deze bestaan tegenwoordig vooral uit het reorganiseren van kleine en middelgrote, tuinbouw gerelateerde ondernemingen en het oplossen van ernstige, teelttechnische problemen.

Agro-Research Oud-Beijerland BV legde zich verder toe op het verlenen van hulp bij de ontwikkeling van hydrocultuursystemen, kantoorbeplantingssystemen, plantenwanden en dakbegroening en bij het oplossen van optredende problemen in deze sector. De component energiebesparing en het gebruik van plantenvoeding waarbij geen uitspoeling nodig is kreeg hierbij steeds meer nadruk. 

Tegenwoordig onderzoekt Agro-Research Oud-Beijerland BV:

- nieuwe productiemogelijkheden

- marktontwikkeling rond tuinbouwproducten

- Hydrocultuursystemen, zoals groenteteelt in gesloten ruimten en hun effectiviteit

-Het effect van het ontbreken van micro-elementen in hydrosystemen op de gezondheid van mensen op de langere termijn

 

Agro-Research Oud-Beijerland BV produceert complexe, zeer hoog geconcentreerde speciaalmeststoffen voor:

- groene en bloeiende planten en groenten in hydrocultuur

- speciale gewassen als druiven, olijven, perziken, koffieplanten, e.d.

- oplossingen tegen het optreden van gebreksziekten in diverse gewassen

- maatwerkoplossingen voor relaties met specifieke omstandigheden

 

Producten en kennis van Agro-Research Oud-Beijerland BV worden over heel Europa en het Midden-Oosten gebruikt. We houden in ons productie- en registratieproces strikte regels aan op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie