Hydrocultuur

hydrocultuur

 

Hydrocultuur is een efficiënte manier om door aanwezigheid van planten het leefklimaat in kantooromgeving zowel als in huis en in scholen te verbeteren. Hierdoor worden betere prestaties gerealiseerd en zieteverzuim cijfers dalen. Ook wordt hydrocultuur in toenemende mate aangewend voor de teelt van voedingsgewassen in gesloten ruimten (fabriekshallen, bijvoorbeeld) of daktuinen -kassen en keukenmuren voor gebruik in restaurants.

 

Hydrocultuur

Hydrocultuur is een efficënt systeem om planten te telen in kantoren, in grote hallen - onder led-licht - zowel als in kleine ruimtes in de nabijheid van de keukens van restaurants.

Voedselproductie

We hielpen recent met de realisatie van een groentetuin in een kas op het dak van een hotel. Nu alles groeit en bloeit zorgen we voor de voeding van die gewassen. De gasten kunnen in deze tuin rondkijken en zien hoe de groenten groeien die ze een uur of zo later in het restaurant op hun bord krijgen. Deze ontwikkeling past in het streven van koks om verse en schone producten te gebruiken, die niet over de hele wereld versleept zijn voordat ze op het bord van de gast liggen. Ze passen ook in de wens tot koken met minder vlees en meer groenten.

Klimaatverbetering in kantoorruimten

In kantoorruimten is in toenemende mate sprake van sick building-achtige uitval met vage ziekteverschijnselen. De symthomen zijn vooral toename van stress, gebrek aan concentratie, toename van fouten in het werk en ziekteverzuim met onduidelijke verschijnselen. Deze verschijnselen kunnen voor een belangrijk deel worden tegen gegaan door het toepassen van planten in de open ruimte. Deze beplanting kan variëren van kleine plantenwanden als afscheiding tussen werkplekken, solitaire planten of plantengroepen of planten die per werkplek worden geplaatst. In de praktijk blijkt dat zowel mensen als planten gebaat zijn bij deze werkplekvergroening. De mensen hoeven voor het onderhoud geen groene vingers te hebben: groenservicebedrijven nemen de verzorging geheel of gedeeltelijk op zich en verzekeren de medewerkers en het bedrijf van een gezond werkklimaat. Er is een grote kans dat deze groenservice bedrijven de planten voeden met onze hydrovoeding. 

 

 


 

Voordelen van hydrocultuur

Voordelen van hydrocultuur

Hydrocultuur is een schoon teeltsysteem, waarbij water als voedingsdrager wordt gebruikt. In dit water zijn voedingstoffen, speciaal ontwikkeld voor hydrocultuur, opgelost. Hydrocultuur kan zowel in de beroepstuinbouw als in kantooromgevingen en hotels worden gebruikt.

Lees meer

Kantoorbeplanting

Kantoorbeplanting

Kantoorbeplanting krijgt elke twee tot vier weken water en elke vier tot 13 weken hydrocultuur voeding. Afhankelijk van de gebruikte interval moeten zowel EC als samenstelling worden aangepast aan de gebruikte interval van giften meststoffen voor hydrocultuur.

Lees meer

Plantenwanden

Plantenwanden

Binnenkort meer informatie

Lees meer

Verticale tuinen

Verticale tuinen

Verticale tuinen vinden we in restaurants voor de teelt van kruiden, op balkons en in kleine tuinen. Voor verticale tuinen gelden de speciale regels. Zo mogen meststoffen voor deze groentetuintjes geen ureum, urean of andere grondstoffen uit deze groep bevatten.

Lees meer

Teelt in bedrijfshallen

Teelt in bedrijfshallen

Momenteel worden op grote schaal proeven gedaan met teelt van groenten in lege (fabrieks)hallen en oude kantoorgebouwen. Voor deze teeltsystemen gelden dezelfde regels als voor verticale tuinen.

Lees meer

Teelt in stadstuinen

Teelt in stadstuinen

Het fenomeen stadstuin rukt op. Bijna elke zichzelf respecterende gemeente kent wel een of meerdere stadstuinen. Stadstuinen vragen aangepaste voedingssamenstelling omdat de ondergrond, met name op verlaten industrieterreinen, te sterk vervuild is om er voedingsgewassen op te telen.

Lees meer

Beplanting langs snelwegen

Beplanting langs snelwegen

Volgens onderzoeker Fred Tonneijck (Wageningen UR) wordt de economische waarde van bomen vaak vergeten. Groen kan een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van luchtvervuiling. Bomen vangen stikstofoxide, ozon, ammoniak, zwaveldioxide en vluchtige organische stoffen op.

Lees meer

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie