Subsidie op Duurzame energie in 2020 gehalveerd?

In 2019 zal de SDE+ regeling eindigen. De laatste ronde waarop ingetekend kan worden zal omstreeks september geopend worden. De subsidei van de nieuw regeling - SDE++ -  zal over meer onderdelen worden verdeeld en zal in omvang sterk verminderen. GEsproken wordt over 5 miljoen in plaats van de huidige 10 miljoen euro.

De pot voor de SDE++  subsidieregeling 2020 zal niet alleen kleiner zijn, maar bovendien over meer onderdelen worden verdeeld.

De groepen waarover SDE++ subsidie zal worden verdeel zijn:

Zonne-energie via zonnepanelen en voor windenergie

Zonne-energie door zonneboilers (warm water

Diverse varianten van gebruik van biomassa

Ondiepe geothermie (Dieper dan 500 m)

Diepe geothermie (Dieper dan 4000 meter)

Allesvergisters, met voorkeur voor ruwe (afval)materialen

In de nieuwe plannen zal de positie van zonne-energie sterk verzwakken, zodat het van belang is eventuele plannen voor de aanleg van zonnepanlenen versneld aan te vragen en uit te voeren. Voor dit jaar is in totaal 10 miljoen euro beschikbaar, waarvan een belangrijk deel voor zonne-energie zal worden ingezet

 

 

 

HORTICOOP KORTWIEKT ZICHZELF

De grootste tuinbouwcoöperatie in Nederland - Horticoop - heeft besloten de verkoop van meststoffen aan Van Iperen over te doen, de verkoop van Substrafeed meststoffen aan Mertens en de activiteiten op het gebied van biologische bestrijding aan Koppert BV.

Lees meer

Macro- en micro-elementenverhoudingen verwaarloosd in voeding

Het is van groot belang dat mensen zich bewust zijn van de verhouding waarin zij mineralen binnen krijgen. We kunnen mensen op dit gebied in zekere zin vergelijken met dieren. Koeien krijgen kopziekte van teveel Kalium en te weinig Magnesium. Dat is al tientallen jaren bekend. Kopziekte lijkt op epilepsie bij de mens. Simpelweg aanvullen van een tekort kan echter andere problemen oproepen.

Lees meer

ONDERZOEK NAAR DOSERINGEN IN HYDROCULTUUR AFGEROND

Onderzoek naar de minimum doseringen van voedingsstoffen in hydrocultuur - inclusief planten wanden - heeft aangetoond dat per jaar minimaal drie tot vijf keer voeding moet worden toegediend als het doel is de planten gezond te houden. Een ander belangrijk facet is de voedingsopname in de periode october tot en met eind januari. In deze periode neemt de plant aanzienlijk minder water op, maar neemt nog wel in grote mate voeding op. Niet stoppen met voeding geven dus of zorgen voor een goede voorraad voedingsstoffen in de potten en in de hydrosystemen. U kunt hier meer over lezen op onze site (Doseringsadviezen voor hydrocultuur)

REGEN LEVERT NIEUWE ACTIVITEIT EN MEER STIKSTOF

Op veel plaatsen is in de achter ons liggende twee weken redelijke hoeveelheden water gevallen: van 100 mm (West-Brabant) tot 65 mm (Hoeksche Waard). Hierdoor komt de in de bodem vastgelegde stikstof versneld vrij. Om te voorkomen dat de graskwaliteit matig zal zijn moeten we daarom voorzichtig zijn met extra (kunst)mestgiften. Door de regen van de laatste weken zal immers vrij veel vastgelegde stikstof versneld vrijkomen en door het gras worden opgenomen. We zien nu al dat diverse percelen zo snel groeien dat over een tot twee weken gemaaid kunnen worden. Alleen bij wat rustiger gewasontwikkeling en bij een geringe voorraad kan gekozen worden door een geringe gift snel oplosbare meststof als KAS of het biologische bloedmeel. Zorg dat het drogestof gehalte van het te oogsten gras voldoende hoog is om verzuring van het product te voorkomen.

  • 1
  • 2

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie